• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Викенд оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Лазање
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 6 Порције +
  • 4 ком. белог лука
  • бибера
  • 20 г брашна
  • 100 г црног лука
  • 400 г кора за лазање
  • 150 г качкаваља
  • 250 г јунећег меса
  • 15 мл млека
  • 300 г моцарела сира
  • 500 мл парадајз соса
  • 30 г маслаца
  • со
  • 100 г шаргарепе
  • 250 г свињског филеа
  • 30 мл уља
Лазање
Припрема

Za crveni sos u većoj šerpi propržite jedan crni luk i 4 čena belog luka. Dodajte 250 g svinjskog mesa i 250 g junećeg mesa, zatim i 100 g narendanih šargarepa. Dodajte jednu teglu sosa od paradajza, začinite i kuvajte na umerenoj vatri oko pola sata. Za beli sos, na 3 kašike ulja i 3 kašike putera propržite dve kašike brašna na vrlo niskoj temperaturi. Dodajte postepeno tri šolje mleka, neprestano mešajući. Dodajte malo soli i bibera po ukusu. Potom stavite dve šolje narendanog kačkavalja, ili sira po želji i 300 g mocarele. U pleh ili činiju za pečenje stavite red crvenog sosa, preko toga prekrijte listovima za lazanje; zatim red belog sosa, pa testo, potom red crvenog sosa. Isecite sveži mocarela sir na kolutiće i prekrijte crveni sos. Stavite preko toga još jedan red listova lazanje i premažite ostatkom belog sosa. Stavite odozgo malo soka od crvenog sosa, da beli sos ne bi izgoreo. Stavite da se preče oko sat vremena na 180 stepeni. Izvadite iz rerne kada je gotovo, stavite parmezan i pecite još desetak minuta. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак