Лазање са спанаћем
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Главно јело
- Кухиња: Италијанска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Гурмански оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 10 г брашна
- 400 г кора за лазање
- 2 ком. јаја
- 15 мл маслиновог уља
- 1 г мускатног ораха
- 30 мл млека
- 400 г пелата
- 15 г маслаца
- 100 г пармезана
- 500 г спанаћа

Paradajz pelat dobro ocedite, očistite od semenki i pržite na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari. Očistite spanać, operite ga i kratko blanširajte u slanoj vodi. Kada se ohladi, sitno ga iseckajte. Za bešamel sos umutite brašno u malo mleka i sipajte u zagrejano mleko, pa mešajući kuvajte oko pet minuta. Dodajte puter, muskatni orah, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešajte umućena jaja, parmezan i spanać. Kore za lazanje skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite i ostavite da se malo ohlade. Na dno nauljene vatrostalne posude slažite kore. Preko njih sipajte malo pelata, potom bešamel sa spanaćem. Ponovite postupak i završite korom. pa preko nje stavite pelat i parmezan. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт