• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Лазање са спанаћем
Тешко
Висок
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 10 г брашна
  • 400 г кора за лазање
  • 2 ком. јаја
  • 15 мл маслиновог уља
  • 1 г мускатног ораха
  • 30 мл млека
  • 400 г пелата
  • 15 г маслаца
  • 100 г пармезана
  • 500 г спанаћа
Лазање са спанаћем
Припрема

Paradajz pelat dobro ocedite, očistite od semenki i pržite na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari. Očistite spanać, operite ga i kratko blanširajte u slanoj vodi. Kada se ohladi, sitno ga iseckajte. Za bešamel sos umutite brašno u malo mleka i sipajte u zagrejano mleko, pa mešajući kuvajte oko pet minuta. Dodajte puter, muskatni orah, malo soli. Kada se bešamel malo ohladi, umešajte umućena jaja, parmezan i spanać. Kore za lazanje skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite i ostavite da se malo ohlade. Na dno nauljene vatrostalne posude slažite kore. Preko njih sipajte malo pelata, potom bešamel sa spanaćem. Ponovite postupak i završite korom. pa preko nje stavite pelat i parmezan. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак