Maxi logoMaxi logo
  • Kuvani pasulj

Kuvani pasulj

Težina pripreme

Srednje

Vreme za pripremu

> 60 min

Cena

Nizak

Ocena

3 od 5
Vegetarijanski
Recept za svaki dan
Glavno jelo
Kuvani pasulj

Sastojci za 4 Osoba/e

4 Osoba/e
  • biberа
  • 10 g brašna
  • 1 kom. belоg luka
  • 100 g crnog luka
  • 5 g ljute aleve paprike
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 300 g pasulja
  • 5 kom. mlevene paprike
  • so

Kupi sastojke

Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD
  • Luk beli 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD
  • Paprika zacinska ljuta Premia 100g
    100 gr
    1319.9 rsd/Kg
    131,99 RSD
  • Započni pripremu

    Stavite 300 g pasulja da odstoji preko noći u hladnoj vodi kako bi nabubreo. Sledećeg dana stavite pasulj da se kuva, pa kada proključa, prospite vodu. Sipajte drugu vodu, iseckajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Kada pasulj postane mekan, nakon dva i po sata, spremite zapršku. Iseckajte jedan crni luk, posolite, pobiberite i stavite ga da se dinsta na maslinovom ulju. Kada luk postane staklast, dodajte kašičicu slatke mlevene paprike i kašičicu ljute mlevene paprike. Dobro izmešajte, zatim stavite kašiku brašna i dobro promešajte. Najvažnije je da ne prestajte da mešate kako zaprška ne bi zagorela. Sipajte zapršku u lonac i mešajte. Ostavite da se krčka još otprilike 15 minuta. I uživajte.
    Ocena
    Da li ste probali ovaj recept?
    Recite nam koliko vam se dopalo
    Srpska kuhinja
    Vegetarijanski
    Recept za svaki dan
    Ručak
    Sve sezone
    Glavno jelo
    • Kuvani pasulj

    Kupi sastojke

    Osnovni sastojci
  • Psenicno brasno T400 glatko Premia 1kg
    1 Kg
    55.99 rsd/Kg
    55,99 RSD
  • Luk beli 250g
    Ovaj proizvod više nije dostupan
  • Luk crni domaci
    500 gr
    44,99 RSD/kilogram
    22,50 RSD
  • Paprika zacinska ljuta Premia 100g
    100 gr
    1319.9 rsd/Kg
    131,99 RSD