• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Кувани пасуљ
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • бибера
  • 10 г брашна
  • 1 ком. белог лука
  • 100 г црног лука
  • 5 г љуте алеве паприке
  • 15 мл маслиновог уља
  • 300 г пасуља
  • 5 ком. млевене паприке
  • со
Кувани пасуљ
Припрема

Stavite 300 g pasulja da odstoji preko noći u hladnoj vodi kako bi nabubreo. Sledećeg dana stavite pasulj da se kuva, pa kada proključa, prospite vodu. Sipajte drugu vodu, iseckajte čen belog luka, posolite i pobiberite. Kada pasulj postane mekan, nakon dva i po sata, spremite zapršku. Iseckajte jedan crni luk, posolite, pobiberite i stavite ga da se dinsta na maslinovom ulju. Kada luk postane staklast, dodajte kašičicu slatke mlevene paprike i kašičicu ljute mlevene paprike. Dobro izmešajte, zatim stavite kašiku brašna i dobro promešajte. Najvažnije je da ne prestajte da mešate kako zaprška ne bi zagorela. Sipajte zapršku u lonac i mešajte. Ostavite da se krčka još otprilike 15 minuta. I uživajte.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак