• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Божићна трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Кроасани са орасима
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 200 мл јогурта
  • 650 г брашна
  • 1 ком. јајa
  • лимунa
  • 50 г маргарина
  • 200 мл млека
  • 200 г маслаца
  • 1 ком. свежег квасца
  • 10 г шећера
  • 60 г ораха
  • 5 г соли
  • 40 г шећера у праху
  • 1 ком. ванилин шећерa
Кроасани са орасима
Припрема

Квасац и шећер додајте у 100 мл млаког млека и оставите да нарасте. Путер отопите и оставите да се мало прохлади. Остатак млека и јогурт смлачите. Умутите јаје и со, додајте маргарин, надошли квасац, млеко и јогурт, ванилин шећер и корицу лимуна, па измешајте. Брашно сипајте постепено, замесите глатко тесто, покријте га и оставите на топлом да нарасте. Премесите тесто на дасци посутој брашном, поделите га на седам једнаких лоптица, сваку мало премесите и оставите да се одмори десетак минута. Сваку лоптицу истањите оклагијом на величину малог тањира, нарендајте хладан путер и слажите једну на другу (последња се не премазује). Сложене коре истањите оклагијом на око 0,5 цм дебљине, у четвороугаоник. Исеците га на 16 једнаких делова, ставите на средину орахе помешане са шећером, преклопите две супротне стране ка средини и лагано притисните да се ивице споје. Ређајте у подмазан плех, оставите да кроасани нарасту и пеците на 180 степени да фино порумене. Поспите их шећером у праху.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак