• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Кисели љубилчасти карфиол

Лако
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Салате
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Зимница
  • Сезона: Лето

Пошаљи овај рецепт

Кисели љубилчасти карфиол
Лако
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • бибера у зрну
  • 2 ком. црног лука
  • 2 ком. цвекле
  • 4 ком. белог лука
  • мирођије
  • 100 г шећера
  • 30 г соли
  • 200 г карфиола
  • 150 мл сирћета
Кисели љубилчасти карфиол
Припрема

Карфиол и цвеклу очистите и исеците на комаде (карфиол може и на цветове), те их ставите у стерилне тегле. У сваку теглу додајте по кашику шећера, четири кашике сирћета, кашику соли, бибер у зрну, мирођију, кашику исеченог црног лука и пола кашике исецканог белог лука. Потом напуните тегле водом, те затворите поклопцем. Тегле с поврћем ставите у већи дубљи лонац напуњен хладном водом. Загревајте воду лагано до тачке кључања, потом кувајте карфиол и цвеклу у теглама 20-25 минута и склоните шерпу са рингле. Оставите тегле у води све док се потпуно не охладе. Карфиол ће постепено попримити боју цвекле, те ћете добити необичну зимницу.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак