• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Остало
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Зимница
  • Сезона: Лето

Пошаљи овај рецепт

Кисели корнишони
Лако
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 20 Порције +
  • 10 г бибера у зрну
  • 20 г мирођије
  • 1 ком. конзерванса
  • 800 мл сирћета
  • 120 г соли
  • 4 ком. свежих корнишона
  • 20 г слачице
  • 180 г шећера
  • 1 ком. винобранa
Припрема

У већи лонац сипајте воду и сирће и пустите да проври. Додајте со, бибер, мирођију, шећер и слачицу. Кувајте око пет минута, те оставите да се охлади. За то време краставце добро оперите, па их ставите у посуду и прелијте водом у коју сте ставили и винобран. Краставци треба да одстоје минимум сат времена у смеси од винобрана. Потом краставце можете да ређате у стерилисане тегле. У воду са зачинима додајте конзерванс, те налијте тегле том мешавином. Затворите тегле поклопцем и одложите их у шпајз.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак