Кисели карфиол
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Салате
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Веган
- Јело: Ужина
- Прилика: Зимница
- Сезона: Лето
Састојци
Ово је рецепт за 10 особе.
- 2 ком. црног лука
- бибера у зрну
- 4 ком. белог лука
- 200 г карфиола
- мирођије
- 30 г соли
- 150 мл сирћета
- 100 г шећера

Карфиол очистите и исеците на комаде (или цветове), те га ставите у стерилне тегле. У сваку теглу додајте по кашику шећера, четири кашике сирћета, кашику соли, бибер у зрну, мирођију, кашику исеченог црног лука и пола кашике исецканог белог лука. Потом напуните тегле водом, те затворите поклопцем. Тегле с карфиолом ставите у већи дубљи лонац напуњен хладном водом. Загревајте воду лагано до тачке кључања, потом кувајте карфиол у теглама 20-25 минута и шерпу склоните са рингле. Оставите тегле у води све док се потпуно не охладе. Ваш карфиол је спреман за одлагање.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт