• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Лако
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Салате
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Веган
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Зимница
  • Сезона: Лето

Пошаљи овај рецепт

Кисели карфиол
Лако
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • бибера у зрну
  • 4 ком. белог лука
  • 200 г карфиола
  • мирођије
  • 30 г соли
  • 150 мл сирћета
  • 100 г шећера
Кисели карфиол
Припрема

Карфиол очистите и исеците на комаде (или цветове), те га ставите у стерилне тегле. У сваку теглу додајте по кашику шећера, четири кашике сирћета, кашику соли, бибер у зрну, мирођију, кашику исеченог црног лука и пола кашике исецканог белог лука. Потом напуните тегле водом, те затворите поклопцем. Тегле с карфиолом ставите у већи дубљи лонац напуњен хладном водом. Загревајте воду лагано до тачке кључања, потом кувајте карфиол у теглама 20-25 минута и шерпу склоните са рингле. Оставите тегле у води све док се потпуно не охладе. Ваш карфиол је спреман за одлагање.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак