Карамелизоване банане
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Прилог
- Кухиња: Интернационална кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Дезерт
- Прилика: Романтични оброк
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 4 ком. банана
- 120 г маслаца
- 50 мл меда
- 20 мл рума
- 120 г шећера
Карамелизоване банане

Припрема
Ољуштите банане и преполовите их по дужини. У тигању угрејте маслац, шећер и мед, те убаците банане и пеците их три-четири минута преливајући их све време растопљеним маслацем шећером и медом. Када смеса почне да се карамелизује а банане да мењају боју, прелијте их румом и склоните тигањ с рингле. Карамелизоване банане можете служити уз сладолед од чоколаде и ваниле.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт