• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Војвођанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Земичке пуњене месом
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 2 ком. црног лука
  • 1 ком. бибера
  • 1 ком. јајa
  • 1000 г брашна
  • 2 ком. белог лука
  • 500 мл млека
  • 5 г мешавине зачина
  • 500 г свињског млевеног меса
  • 15 г соли
  • 1 ком. свежег квасца
  • 10 г шећера
  • 40 мл уља
Земичке пуњене месом
Припрема

У већу посуду умесите тесто за земичке од брашна, уља, квасца, соли, млека и шећера. Оставите га да одстоји 60 минута да се удвостручи. За то време динстајте црни и бели лук на мало уља. Потом додајте млевено месо, зачине и динстајте 20 минута на слабој ватри. Фил оставите да се охлади, а тесто премесите и направите 16 јуфкица. Сваку развуците у тањи круг, на средину круга ставите две кашике фила, те прстима преклопите тесто и обликујте у куглицу. Земичке премажите жуманцетом и пеците их на 180 степени око 30 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак