• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Посни оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Запечени посни пасуљ
Средње
Средњи
Више од 60 мин
2/5

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 1 ком. бибера
  • 30 г брашна
  • мешавине зачина
  • 1 ком. црног лука
  • 3 ком. белог лука
  • 600 г пасуља
  • 10 г алевe паприке
  • 40 мл уља
  • со
Запечени посни пасуљ
Припрема

Бели пасуљ сипајте у дубљи лонац, прелијте водом и кувајте око 60 минута. У тигању испржите на уљу црни лук исечен на колутове. Додајте бели лук, мешавину зачина, со, бибер и алеву паприку. Додајте две кашике брашна, промешајте и запршка за пасуљ је готова. У међувремену трећина воде је испариила из лонца с пасуљем. Додајте запршку, промешајте неколико пута, те склоните с рингле. Густи пасуљ прелијте у ватрослану посуду, те га запеците у рерни на 200 степени око 20 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак