• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Пролеће,Лето

Пошаљи овај рецепт

Запечени броколи
Средње
Средњи
Мање од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 20 г брашна
  • бибера
  • 500 г броколија
  • 3 ком. јаја
  • 150 мл млека
  • 200 г пармезана
  • 20 мл киселог млека
  • 200 г сланине
  • 30 г маслаца
  • со
Запечени броколи
Припрема

Operite 500 g brokolija i odvojite cvetove, a deblji deo iseckajte. Kuvajte ga do pet minuta u posoljenoj vodi, nakon toga ga ocedite i prelijte hladnom vodom, pa ga ostavte sa strane. Narendajte 100 g parmezana, umutite tri jaja, posolite, pobiberite, dodajte jednu kašiku kiselog mleka, dve kašike brašna i 150 ml mleka. Sve dobro izmešajte, pa dodajte narendani sir. Možete ispržiti slaninu i kasnije je dodati brokoliju pre nego što ga stavite u rernu. Pleh namažite puterom, poređajte brokoli, isprženu slaninu i sir. Prelijte ga prethodno pripremljenim prelivom i narendajte još malo parmezana ili sira po želji. Stavite da se peče na 180 stepeni pola sata. Kada već počne da dobija rumenu boju, prekrijte ga folijom da ne bi zagorelo. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак