• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Домаћи хлеб од белог брашна

Лако
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Рецепт за сваки дан
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Домаћи хлеб од белог брашна
Лако
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 5 г соли
  • 1500 г брашна
  • 10 г маслаца
  • 1 ком. свежег квасца
  • 5 г шећера
Домаћи хлеб од белог брашна
Припрема

Брашно ставите у већу посуду, направите мало удубљење и у њега додајте свежи квасац, со и шећер. Умесите тесто рукама на уобичајен начин, додајући помало воде. Када добијете средње тврдо тесто, прекријте посуду чистом крпом и оставите да одстоји на топлом месту око 30 минута. Кад тесто двоструко нарасте, направите две јуфке и ставите их у модле за печење претходно премазане маслацем. Пеците хлеб на 180 степени око 40 минута. Напомена: немојте га одмах вадити из модле, већ тек када се потпуно охлади.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак