Домаћи хлеб од белог брашна
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Хлеб и пецива
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ужина
- Прилика: Рецепт за сваки дан
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 5 г соли
- 1500 г брашна
- 10 г маслаца
- 1 ком. свежег квасца
- 5 г шећера

Брашно ставите у већу посуду, направите мало удубљење и у њега додајте свежи квасац, со и шећер. Умесите тесто рукама на уобичајен начин, додајући помало воде. Када добијете средње тврдо тесто, прекријте посуду чистом крпом и оставите да одстоји на топлом месту око 30 минута. Кад тесто двоструко нарасте, направите две јуфке и ставите их у модле за печење претходно премазане маслацем. Пеците хлеб на 180 степени око 40 минута. Напомена: немојте га одмах вадити из модле, већ тек када се потпуно охлади.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт