• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Домаће њоке у црвеном сосу са сиром

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Италијанска кухиња
  • Дијета: Вегетаријански
  • Јело: Вечера
  • Прилика: Романтични оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Домаће њоке у црвеном сосу са сиром
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 2 Порције +
  • 2 ком. белог лука
  • 500 г чери парадајза
  • 400 г брашна
  • 1000 г кромпира
  • 25 мл маслиновог уља
  • 100 г моцарела сира
  • 5 г оригана
  • 20 ком. босиљка
Домаће њоке у црвеном сосу са сиром
Припрема

Potrebno: 1 kg krompira, oko 400 g brašna, maslinovo ulje, 2 čena belog luka, 500 g čeri paradajza, origano, svež bosiljak, 100 g mocarele ili biljnog kačkavalja. Oljuštite krompir, isecite ga i skuvajte ih kao za krompir pire. Izgnječite ga i ostavite da se hladi. Polako dodajte brašno sve vreme mešajući. Kada dobijete testo, stavite ga na pobrašnjenu površinu i mesite dodajući brašna po potrebi. Gotovo testo isecite na pet delova, pa svaki oblikujte u valjak debljine palca. Isecite komade dužine 3 cm i na svakom viljuškom napravite nabore. Pošto su njoke spremne za kuvanje, možete početi sa pripremom sosa. Na maslinovom ulju propržite dva čena belog luka, dodajte paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok paradajz ne pusti tečnost. Sveže njoke kuvajte u ključaloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Nakon desetak minuta dodajte paradajz sosu malo vode (vruće ili od njoka) i promešajte. Kuvajte još 10 minuta, dodajte mocarelu, naseckani bosiljak i origano.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак