• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Домаће кифлице са маком

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Домаће кифлице са маком
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 1000 г брашна
  • 1 ком. јајa
  • 400 мл млека
  • 150 г маслаца
  • 15 г соли
  • 400 г млевеног мака
  • 1 ком. свежег квасца
  • 10 г шећера
  • 200 мл уља
Домаће кифлице са маком
Припрема

Квасац ставите у топло млеко и оставите 10 минута да одстоји. У већу посуду сипајте брашно, со, млеко, воду и уље. Рукама умешајте тесто, потом додајте и квасац с млеком. Умесите тесто без грудвица, те га прекријте крпом и оставите 60 минута на топлом месту да се удвостручи. Након сат времена тесто премесите и оставите још 15 минута да надође. Тесто је спремно за припрему кифлица. Направите осам јуфкица и разваљате их што тање. Потом ножем исеците сваку кору на осам троглова од којих ћете уролати кифлице. На шири део троугла ставите кашику млевеног мака са шећером, те уролајте кифлицу. Од препоручене количине састојака добићете 50-60 кифлица. Пре печења премажите их жуманцетом. Бакине кифлице пеците на 180 степени око 20 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак