• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Домаће кифлице са виршлом

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Домаће кифлице са виршлом
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 1 ком. јајa
  • 1000 г брашна
  • 400 мл млека
  • 150 г маслаца
  • 15 г соли
  • 1 ком. свежег квасца
  • 10 г шећера
  • 200 мл уља
  • 300 г виршли
Домаће кифлице са виршлом
Припрема

Квасац ставите у топло млеко и оставите 10 минута да одстоји. У већу посуду сипајте брашно, со, млеко, воду и уље. Рукама умешајте тесто, потом додајте и квасац с млеком. Умесите тесто без грудвица, те га прекријте крпом и оставите 60 минута на топлом месту да се удвостручи. Након сат времена тесто премесите и оставите још 15 минута да надође. Тесто је спремно за припрему кифлица. Направите осам јуфкица и разваљате их што тање. Потом ножем исеците тесто на осам троглова од којих ћете уролати кифлице. На шири део троугла ставите парче виршле, те уролајте кифлицу. Од препоручене количине састојака добићете 50-60 кифлица. Пре печења премажите их жуманцетом. Кифлице пеците на 180 степени око 20 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак