Домаће земичке
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Хлеб и пецива
- Кухиња: Српска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Доручак
- Прилика: Остало
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 10 особе.
- 1 ком. јајa
- 600 г брашна
- 200 мл млека
- 5 г соли
- 1 ком. свежег квасца
- 10 г сусама
- 10 г мисо пасте
У млаку воду сипајте измрвљен квасац, шећер и пола кашике брашна, промешајте и оставите да одстоји док не надође. Направите удубљење у 300 г брашна, па сипајте надошли квасац, добро измешајте, додајте јаје, растопљен маслац, топло млеко и со. Мешајте док смеса не постане уједначена, а потом постепено додајте преостало брашно. Тесто добро умесите, преручите у науљену чинију, покријте крпом и оставите око сат времена да нарасте. Изручите га на даску за мешење, премесите још једном, формирајте лоптице, спљоштите их, попрскајте водом и поспите сусамом. Поређајте у плех обложен папиром за печење, прекријте крпом и оставите још 60 минута да нарасту. Пеците у рерни на 200 степени око 20 минута
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт