• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Десерт
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Домаћа баклава
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 12 Порције +
  • 500 г кора за питу
  • 1 ком. лимунa
  • 250 г маслаца
  • 600 г ораха
  • 1500 г шећера
  • 500 мл уља
  • 10 ком. ванилин шећера
Домаћа баклава
Припрема

Науљите посуду за печење, те ређајте четири коре једну преко друге и сваку такође науљите. Потом поспите млевене орахе, па поновите поступак са четири науљене коре и орасима док не употребите све коре и орахе. Оставите једну кору са стране. Баклаву прелијте растопљеним маслацем. За сируп шећер, лимунов сок и воду кувајте 20 минута или док не добијете жељену густину. Пре печења баклаву исеците на ромбове, па је прекријте преосталом кором. Пеците је на 180 степени око 40 минута. Врућу баклаву прелијте припремљеним сирупом. Овај традиционалан десерт треба да одстоји минимум 12 сати на хладном месту пре сервирања уз кафу или чај.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак