• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Војвођанске кифлице са џемом од јагода

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Војвођанска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Војвођанске кифлице са џемом од јагода
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 1 ком. јајa
  • 1000 г брашна
  • 400 г џема од јагода
  • 150 г маслаца
  • 400 мл млека
  • 15 г соли
  • 1 ком. свежег квасца
  • 10 г шећера
  • 200 мл уља
Војвођанске кифлице са џемом од јагода
Припрема

Квасац ставите у топло млеко и оставите 10 минута да одстоји. У већу посуду сипајте брашно, со, млеко, воду и уље. Рукама умешајте тесто, потом додајте и квасац с млеком. Умесите тесто без грудвица, те га прекријте крпом и оставите 60 минута на топлом месту да се удвостручи. Након сат времена тесто премесите и оставите још 15 минута да надође. Тесто је спремно за припрему кифлица. Направите осам јуфкица и разваљајте их што тање. Потом ножем исеците сваку кору на осам троглова од којих ћете уролати кифлице. На шири део троугла ставите кашику џема од јагода, те уролајте кифлицу. Од препоручене количине састојака добићете 50-60 кифлица. Пре печења премажите их жуманцетом. Кифлице пеците на 180 степени око 20 минута. Пре служења поспите их шећером у праху.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак