• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Бигос - купус са месом, печуркама и кобасицом

Средње
Висок
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Главно јело
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Гурмански оброк
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Бигос - купус са месом, печуркама и кобасицом
Средње
Висок
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 3 Порције +
  • 2 г алевe паприке
  • 2 ком. белог лука
  • 100 мл белог вина
  • 30 г брашна
  • 100 г црног лука
  • 1 ком. бибера
  • 200 г кобасица
  • 200 г купуса
  • 1 ком. ловоровог листа
  • 400 г свињског филеа
  • 1 г со
  • 50 г сувих печурака
Бигос - купус са месом, печуркама и кобасицом
Припрема

Meso narežite na kockice i pospite sa 30 g oštrog brašna. Usitnite luk, kobasice isecite na kolutove, a kupus na rezance. Na ulju prodinstajte iseckani crni luk, potom dodajte kupus, dva čena belog luka, alevu papriku i zalijte sa 200 ml vode. Meso posolite, pobiberite i kuvajte 35 minuta. Dodajte list lovora i suve pečurke koje ste prethodno potopili u hladnu vodu na oko 10 minuta. Dodajte kupus i nastavite sa kuvanjem još pola sata uz povremeno dolivanje vode, dok povrće i meso ne omekšaju. Dodajte pred kraj kuvanja 100 ml belog vina. Posolite i pobiberite. Prijatno!

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак