• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Бакине кифлице са јабукама и циметом

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Српска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Дезерт
  • Прилика: Славска трпеза
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Бакине кифлице са јабукама и циметом
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 10 Порције +
  • 1000 г брашна
  • 400 г јабука
  • 4 г цимета
  • 1 ком. јајa
  • 150 г маслаца
  • 400 мл млека
  • 15 г соли
  • 150 г шећера у праху
  • 10 г шећера
  • 200 мл уља
  • 1 ком. свежег квасца
Бакине кифлице са јабукама и циметом
Припрема

Квасац ставите у топло млеко и оставите 10 минута да одстоји. У већу посуду сипајте брашно, со, млеко, воду и уље. Рукама умешајте тесто, потом додајте и квасац с млеком. Умесите тесто без грудвица, те га прекријте крпом и оставите 60 минута на топлом месту да се удвостручи. Након сат времена тесто премесите и оставите још 15 минута да надође. Тесто је спремно за припрему кифлица. Направите осам јуфкица и разваљате их што тање. Потом ножем исеците тесто на осам троглова од којих ћете уролати кифлице. На шири део троугла ставите кашику ренданих јабука помешаних са шећером и циметом, те уролајте кифлицу. Од препоручене количине састојака добићете 50-60 кифлица. Пре печења премажите их жуманцетом. Кифлице пеците на 180 степени око 20 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак