• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Средњи
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ручак
  • Прилика: Ужина
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Багет са маслинама
Средње
Средњи
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 4 Порције +
  • 120 г маслина
  • 100 мл маслиновог уља
  • 1000 г брашна
  • 1 ком. свежег квасца
  • 15 г шећера
  • 15 г соли
Багет са маслинама
Припрема

Растворите квасац, шећер, 100 мл воде, со и мало брашна и пустите да надође. Просејте брашно, па му додајте со и шећер. Потом додајте маслиново уље, ситно исечене маслине, квасац, измешајте и додајте остатак воде да бисте добили глатко тесто. Изручите га на даску посуту брашном и поделите на две векне. Обе векне развуците на комаде дужине око 35 цм, уролајте као кифле, зелепите им ивице и горњу страну зарежите укосо четири пута. Пребаците их на плех претходно добро намазан уљем и посут брашном, прекријте дебелим платном и оставите да расту два сата. Намажите векне водом и пеците на 190 степени око 45 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак