Багет са белим луком
Хвала на оцени
An error occurred[CP]
Већ сте оценили овај рецепт
- Јела: Хлеб и пецива
- Кухиња: Европска кухиња
- Дијета: Класик
- Јело: Ручак
- Прилика: Ужина
- Сезона: Све сезоне
Састојци
Ово је рецепт за 4 особе.
- 1000 г брашна
- 5 ком. белог лука
- 100 мл маслиновог уља
- 15 г шећера
- 15 г соли
- 1 ком. свежег квасца

Растворите квасац, шећер, 100 мл воде, со и мало брашна и пустите да надође. Просејте брашно, па му додајте со и шећер. Потом додајте маслиново уље, ситно исечен бели лук, квасац, измешајте и додајте остатак воде да бисте добили глатко тесто. Изручите га на даску посуту брашном и поделите на две векне. Обе векне развуците на комаде дужине око 35 цм, уролајте као кифле, зелепите им ивице и горњу страну зарежите укосо четири пута. Пребаците их на плех претходно добро намазан уљем и посут брашном, прекријте дебелим платном и оставите да расту два сата. Намажите векне водом и пеците на 190 степени око 45 минута.
Хвала што сте штампали овај рецепт. Надамо се да сте задовољни и не заборавите да се вратите на нашу веб страницу и потражите још лепих рецепата.
Пошаљи овај рецепт