• Проналажење продавнице
  • Избор језика
    CP
    • SR
Назад

Средње
Низак
Више од 60 мин

Хвала на оцени

An error occurred[CP]

Већ сте оценили овај рецепт

  • Јела: Хлеб и пецива
  • Кухиња: Европска кухиња
  • Дијета: Класик
  • Јело: Ужина
  • Прилика: Вече са пријатељима
  • Сезона: Све сезоне

Пошаљи овај рецепт

Баварске переце
Средње
Низак
Више од 60 мин

Молимо попуните сва обавезна поља да бисте наставили (*)

Састојци

- 8 Порције +
  • 400 г брашна
  • 1 ком. сода бикарбоне
  • 10 г морске соли
  • 5 г шећера
  • 1 ком. свежег квасца
  • 5 г соли
  • 50 г маслаца
Баварске переце
Припрема

У већој посуди помешајте две трећине брашна, квасац, со и шећер, па додајте и маслац и све састојке сједините. Полако додајте и остатак брашна док не умесите фино тесто, које је потребно прекрити крпом и оставити на топлом месту 80 минута како би се удвостручило. Премесите тесто и од њега направите 12 јуфкица. Од сваке направите пантљику дужине око 30 цм, тако да на средини буде мало дебља него на крајевима. Обликујте переце, ставите их на папиром за печење обложен плех и ставите у фрижидер на један сат. У шерпу сипајте 2 л воде да проври, па додајте соду бикарбону. Кувајте переце по 30 секунди, извадите их решеткастом кашиком на плех за печење, поспите их крупном морском сољу и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута.

Додај у списак за куповину
Изгледа да још немате листу за куповину. Кликните на дугме испод да бисте креирали нову.
Овај производ је већ укључен у овај списак
Производ додат у списак