• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP

TRADICIONALNI FAVORIT ZA POSEBNE PRILIKE
 
Lazanje su jedno od najstarijih jela i ponos italijanske regionalne kuhinje. Svaka regija u Italiji može da se pohvali nekom svojom verzijom lazanje. Široki, pljosnati oblik lazanja savršen je za svaku priliku. Naše lazanje vas mogu zadovoljiti svaki put, bilo da ste kuvali za više ljudi ili samo tražite nešto što bi vas ispunilo. Pogledajte skrivene trikove kulinarskih majstora.
Precizni slojevi poroznog testa su idealni za poboljšanje tradicionalnih sosova, kao što je ragu bolonjeze.

Lazanje La Collezione s Barilla sosem Genovese i morskim plodovima

Sastojci za 4 osobe:

Barilla lazanje La Collezione 10 kora
Barilla sos Genovese 180 g
Meso košljoribe 200 g
Oljuštene školjke 120 g
Škampi 80 g
Čeri paradajz 150 g
Belo vino ½ čaše
Ekstradevičansko maslinovo ulje
1 supena kašika
 
Za riblji sos velute:

Riblji bujon 900 g
Maslac 45 g
Belo brašno 45 g
So i beli biber 

PRIPREMA

Oljuštite škampe i odstranite im žilu. Isecite košljoribu na kockice. Operite čeri paradajz i isecite ga na četvrtine.
Zagrejte malo maslinovog ulja i brzo propržite ribu, škampe i oljuštene školjke. Dodajte belo vino i ostavite da ispari. Dodajte čeri paradajz, pržite još 2 minuta i sklonite s vatre.

Pripremite riblji sos velute:
istopite maslac, dodajte brašno i mešajte par minuta na tihoj vatri dok se ne skuva rou. Dodajte vruć riblji bujon, začinite solju i biberom, ostavite da provri, a zatim sklonite s vatre. 
Podmažite pleh. Stavite sloj ribljeg sosa velute na dno, a zatim stavite 2 kore lazanja La Collezione. Prelijte lazanje ribljim sosem velute, preko poređajte komadiće ribe i sos Genovese. Ponovite. Neka poslednji sloj bude sos velute.
Stavite u rernu na 20/25 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
 

Lazanje Barilla sa Bolognese sosom

Sastojci 

Barilla Bolognese ricetta speciale
Barilla lasagne all’uovo
Bešamel
Vrelo mleko
Belo brašno
Muškatni oraščić
Maslac
 

Lazanje sa sosom Napoletana i hrskavim povrćem

Sastojci za 4 osobe:

Lazanje Barilla                             10 kora
Sos Napoletana Barilla 200 g
Tikvice 100 g
Brokoli 100 g
Paprika babura 100 g
Parmezan 60 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
So i biber
Bešamel

PRIPREMA:

Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Par minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja tako da povrće ostane hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj. Sklonite s vatre.
 
Podmažite pleh.
Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja i pospite rendanim parmezanom.
Ponovite.Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan.
 
Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak