Obezbeđene svakodnevne donacije hleba za Svratište  

Svakog dana oko tri stotine mališana dolazi u Svratište kako bi zadovoljilo osnovne životne potrebe i kako bi upravo tu obedovalo možda jedini obrok tokom dana.

Maxi supermarketi su u saradnji sa pekarom Alimpije organizovali da Svratište za decu na Novom Beogradu naredna 4 meseca svakog dana dobija Manastirski hleb.

„Maxi ce svakodnevnom donacijom Manastirskog hleba pomoći da deca dobiju adekvatan obrok, a pored očiglednog benefita ono što nam veoma znači je i cinjenica da će podrška biti kontinuirana i realizovana svakog dana. Ova donacija omogući će nam da svakog jutra imamo svež i ukusan hleb.“, istakla je Jasna Bratičević ispred Svratišta za decu.

Manastriski hleb je posebna vrsta hleba, koja u sebi sadrži i hranljiva semena raži, suncokreta, susama i lana. Kupovinom  ovoghleba, koji se ekskluzivno može pronaći samo u Maxi pekari kupci doniraju 3 dinara za manastir Gračanicu i do sada je ukupno prikupljeno više od milion dinara. 

„Ponosni smo na naše kupce koji, osim što Maxi prepoznaju kao omiljeni supermarket, prepoznaju ga i kao mesto gde mogu obaviti kupovinu koja je društveno odgovorna. Svim akcijama koje organizujemo u skladu sa strategijom održivog poslovanja, pristupamo vrlo savesno, a nadamo se i da će svakodnevna donacija Manastirskog hleba Svratištu na pravi način odgovoriti na potrebe dece. “ izjavio je Nikola Papak menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbije.