• Pronalaženje prodavnice

Sveže je najbolje

 
Svi znaju da su voće i povrće zdrave namirnice i očigledna je veza između ishrane i zdravlja. Istraživanja pokazuju izuzetnu poveznicu između zdravlja i konzumiranja svežeg voća i povrća. Ali zašto?
 
Voće i povrće predstavljaju vrlo pogodne izvore energije i imaju prevashodno zaštitnu ulogu u organizmu. Osnovne zajedničke odlike su mala energetska vrednost, veliki sadržaj vode, mala količina proteina i masti, znatni sadržaj ugljenih hidrata i celuloza, bogatstvo mineralnih sastojaka i vitamina, kao i sadržaj drugih hranljivih sastojaka kao što su enzimi, organske kiseline, antocijani, tanini i drugi.  
 
Voće je oduvek bilo izvor zadovoljstva za čoveka. Daje energiju i snagu, jer ljudski organizam lako koristi prirodni šećer koji je njegov važan sastojak. Pored toga što je dobar izvor vitamina i minerala, takođe sadrži potrebnu masu nesvarljivih biljnih vlakana.
 
Posebnu hranjivu vrednost ima sveže povrće, prevashodno kao izvor vitamina i mineralnih materija. Svakodnevno korišćenje povrća u ishrani, naručito u svežem stanju, životna je čovekova potreba i njegove dijetetičke komponente znatno pomažu organizmu i imunitetu. 
 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak