• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Širok asortiman
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Dostava u vremenskim okvirima od 2h
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  

 Les Benjamins predstavlja

Les Benjamins je nastao 2011. godine, prateći ideje i stavove “Les Jeunes Turcs”, grupe mladih intelektualaca i disidenata koji su verovali u ”uniju i napredak " u vreme Otomanskog carstva. Osnivač brenda je Bunyamin Aydin, koji i danas glavnu inspiraciju pronalazi u otomanskom kulturnom nasleđu.
 
Za samo pet godina, ovaj luksuzni sportski brend sa sedištem u Istambulu, postao je internacionalno poznat i priznat. Specifičnost njihovih kolecija ogleda se u nesvakidašnjim krojevima i tkaninama vrhunskog kvaliteta, sa neobičnim printovima, vezovima i drugim tradicionalnim elementima interpretiranim na savremen način.
 
Najnovija kolekcija za Jesen/Zimu 2016 zove se "Ottoman Punk".  Les Benjamins nastavlja da istražuje jedinstveni spoj turskog nasleđa i savremenog sportskog odevanja. Pantalone su inspirisane tradicionalnom nošnjom turskih konjanika, ali i modernizovane dodavanjem rajsferšlusa, dok su kaputi i jakne zapravo moderne verzije sultanskih kaftana.
 
”Napravili smo jednostavan kaput sa unutrašnjim rajsferšlusom i oversized duksericu sa 3D vezom na rukavima, koristeći motive sa sultanovog kaftana. Slične elemente smo stavili i na obične majice koje se svakodnevno nose. Na primer, koristili smo detalje sa tradicionalnih tepiha. To je deo našeg DNK i zato takve elemente apliciramo gde god možemo, na macije, dukserice, trenerke…svuda!” – objasnio je Bunyamin Aydin, u intervjuu za Hypebeast.
 
"Ottoman Punk" kolekcija je predstavljena na spektakularnoj reviji, na Fashion Week-u u Milanu. 

  LUIZA BORŽUA (Louise Bourgeois) – Neočekivana upotreba tekstila

Odrastanje u porodičnoj tekstilnoj radionici sigurno je imalo uticaja na to što se u radovima Luize Boržua često javlja tekstil i odevni predmeti. Možda je baš to jedan od glavnih razloga zašto je njena popularnost među modnim dizajnerima toliko velika. Kao jedna od ključnih umetnika 20. veka, stvarala je skulpture koje su se bavile temama doma, ženstvenosti i psihoanalize.
 
Među njene prijatelje i saradnike ubrajao se Helmut Lang, dok je njena čuvena skulptura okruglog tela od tkanine poslužila kao glavna inspiracija za kolekciju „Body Meets Dress, Dress Meets Body“  Reja Kavakuboa (Rei Kawakubo), za kuću Comme des Garçons. Neki od njenih radova mogu se videti na displejima u Fondazione Prada u Milanu. Luizin asistent Džeri Gorovoj (Jerry Gorovoy) je izjavio „Najdubokoumnija misao koju je ikada izgovorila, bila je „Odeća otkriva ono što želite da sakrijete”.

 Zanimljivosti iz sveta arhitekture

Arhitektonski studio iz Kine, Pei-Žu, predstavio je svoj dizajn za Muzej istorije keramike u kineskom gradu Jingdežen.
 
Muzej je pozicioniran u samo srcu ovog istorijskog grada, tačno između centra drevnog grada i keramičkih radionica koje datiraju još od dinastija Ming i Ćing.
 
Inspiracija za muzej se nalazi u posebnim oblicima peći za pečenje keramike, davajući utisak posetiocima osećaj putovanja kroz vreme i direktnog osećaja kako se razvijala drevna veština pravljenja opeke, kao i ukrasne keramike.
 
Studio Pei-Žu takođe se nada da će izgradnja ovog muzeja usmeriti svetsku javnost na Jingdežen i nekadašnju prestonicu keramike, ali da će takođe, pokrenuti grad i pozitivno uticati na život ljudi u njemu. Oni su sigurni da će ovaj muzej na dostojan način predstaviti kinesku kulturu i privući dosta turista koji su zainteresovani da vide naprednu kinesku tehnologiju iz perioda od pre nekoliko hiljada godina.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak