• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Širok asortiman
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Dostava u vremenskim okvirima od 2h
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  

 Vežbe snage: Čučnjevi

Čučnjevi su jednostavna, a veoma efikasna vežba za jačanje nogu i zadnjice. Takođe, imaju veoma dobar efekat i na trbušne mišiće. Jedna od glavnih prednosti ove vežbe jeste u tome što ne zahteva rekvizite, već se koristi samo telo, te se može raditi bilo kad i bilo gde.
 
Ipak, postojeizvesnapravilakojabi trebalo poštovati, kako bi se izbegle povrede i ostvarili maksimalni rezultati čučnjeva. 
 
Početni položaj podrazumeva uspravan stav gde su stopala postavljena paralelno i u širini ramena. Ruke su obično na bokovima, ispružene u visini ramena ili ukrštene sadlanovima na grudima.
 
Čučanj se izvodi tako što se telo spušta u položaj kao kada hoćete da sednete na nisku stolicu, savijajući se zglobovima kolena i neznatno u zglobovima kukova, dok je težina prebačena na pete. Cilj je da butine budu makar paralelne sa tlom, a ako je moguće, dobro je ići i u dublji čučanj, ali bez krivljenja kičme i gubljenja ravnoteže.
 
Vraćanje u početni položaj podrazumeva opružanje u zglobovima kolena i kukova do stojećeg stava. Optimalam broj ponavljanja je 12 do 15 u 3 serije.

 Foam rolling

Foam rolling je u poslednje vreme postala jedna od najpopularnijih aktivnosti među sportistima, kako profesionalnim, tako i rekreativnim. Cilj rada sa foam rollerom je da se vaše telo što bolje pripremi za predstojeću fizičku aktivnost, da se poboljšaju performanse, a upotrebljava se i u treninzima oporavka nakon povreda.  
 
Foam rolling predstavlja vid masaže. Prednost korišćenja foam roller-a je u tome što možete sami da dozirate pritisak i usresredite se tačno na deo tela koji vam predstavlja problem, praktično bez odlaska na masažu. Upotrebom foam roller-a, vrši se pritisak na mišiće i vezivna tkiva, a veruje se da upravo taj pritisak dovodi do poboljšanja cirkulacije, bržeg oporavka, poboljašanja sportskih performansi i otklanjanju bola.
 
Vežbe na foam roller-u ne zahtevaju previše prostora, pa je veoma praktičan i za kućnu upotrebu, a broj vežbi koji se može raditi pomoću ove sprave je iznenađujuće veliki. 

Statičko istezanje

Postoje različite tehnike kojima se mišići postepeno istežu do određene granice, a statičko istezanje se radi dok je telo u stanju mirovanja.  Prilikom ove vrste istezanja treba voditi računa da se nikako ne prelazi granica kada počinje osećaj bola, odnosno trebalo bi da osećate samo blagu zategnutost. Može se osetiti toplina ili blaga nelagodnost u mišićima. Položaj pri istezanju određene grupe mišića treba zadržati 15 do 30 sekundi, a onda  tek preći na drugu grupu mišića.
 
Statičko istezanje aktivira niz receptora koji su zaduženi za osećaj istegnutosti u mišićima. Ukoliko se statičko istezanje uradi pravilno, vremenom se snižava prag osetljivosti ovih receptora. Cilj ovakvog istezanja je opuštanje mišića, a nakon izvesnog vremena povećava se i mogućnost da se mišić istegne na veću dužinu.  
 
Tokom statičkog istezanja, ne bi trebalo zanemariti nijednu grupu mišića, jer gotovo svi mišići našeg tela učestvuju u vežbanju, bez obzira da li radite vežbe za određenu grupu ili za sve mišiće. 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak