• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Širok asortiman
  • Cene i promocije iste kao u Maxi radnjama
  • Dostava u vremenskim okvirima od 2h
  • Brza kupovina
  • Spiskovi  

 Kako postaviti zvučnike u sobi?

Adekvatno postavljanje zvučnika u sobi je od presudne važnosti. Čak i ako kupite najkvalitetnije zvučnike na tržištu, a ne pozicionirate ih dobro u prostoru, zvuk neće biti dovoljno dobar. Iako, svaki zvučnik ima specifične karakteristike, kao i prostor u kome se postavljaju, postoje opšta pravila kojih se treba držati.
 
Tako visokotonci treba da budu postavljeni u visini ušiju dok sedite. Samostojeći zvučnici su tako i dizajnirani, dok za manje, bookshelf zvučnike postoje podni stalci koji podižu zvučnike na željenu visinu. Bookshelf zučnici su ideali za manje sobe, dok za veće prostorije treba odabrati samostojeće zvučnike.
 
Ukoliko sebi želite da priredite kompletan užitak, uložite novac u ugradne zvučnike. Iapk, imajte na umu da uz njih ide i trošak instalacije i montaže, te su je najsmiselnije kupiti ih i postaviti u onda kada planirate renoviranje stana.
 
Uz set opštih pravila, odabir Hi-Fi zvučnika je, na kraju, stvar ukusa i trebalo bi da odaberete one koji se najbolje uklapaju u vaš dom i odgovaraju vašim ličnim preferencijama.

 Maksimalno uživanje u dnevnoj sobi

Da biste zaista uživali u omiljenoj muzici kod kuće, potrudite se da sebi priuštite dobre Hi-Fi zvučnike. Sama reč Hi-Fi je skraćenica od engleskog izraza High Fidelity, što u prevodu znači visokoveran, odnosno verodostojan, što implicira da Hi-Fi zvučnici reprodukuju verodostojan i visokokvalitetan zvuk.
 
Postoji nekoliko važnih stvari koje treba uzeti u obzir kada birate HiFi zvučnike, a to su pre svega impedansa, tj. otpor, i snaga od kojih u mnogome zavisi kvalitet zvuka, kao i dugotrajnost ove audio opreme.
 
Najvažnija karakteristika zvučnika na koju morate obratiti pažnju je otpor, koji se označava u omima Ω. Obevezno proverite otpor uređaja na koji planirate da spojite zvučnike. Idealno je da se njihov otpor poklapa, ali neće smetati ni ako je otpor zvučnika malo veći. Na primer, pojačalo čiji je otpor 8 Ω, može da podrži zvučnike sa impedensom od 16 Ω, ali će njihova glasnoća, u tom slučaju, biti dvostruko manja. Sa druge strane, obrnuto spajanje nije moguće. Ako povežete pojačalo od 16 Ω sa zvučnicima od 8 Ω, sve su šanse da će vam pojačalo pregoreti. Zato povedite računa o ovom važnom detalju.
 
Iako može da zvuči neobično, snaga zvučnika nije presudna. Hi-Fi zvučnici su uglavnom namenjeni za reprodukciju muzike u dnevnom boravku, i njihova snaga bi trebalo da bude samo dvostruko veća od snage pojačala, kako biste dobili najkvalitetniji mogući zvuk u vašem prostoru za uživanje. 

 Sonos WiFi zvučnici

Napretkom tehnologije, sve više stvari koje koristimo u našim domovima, poseduju WiFi tehnologiju.
 
Kablovi mnogima od nas stvaraju velike probleme i ometaju kompletan vizualni užitak u našim domovima.  Možda i najveći problem nam prave zvučnici. Zato su sve više prisutni WiFi prenosivi zvučnici, koji su laki za prenošenje, pomeranje, a u istom trenutku su i vrlo elegantni.
 
Najnovija vest nam stiže od jednog od najboljih proizvođača HiFi opreme na svetu, američkog Sonos-a.
 
Naime, osim dobro poznatih varijanti sa aplikacijama na vašem mobilnom telefonu, koji vam omogućavaju punu kontrolu vaših zvučnika, kompanija Soros planira da početkom iduće godine pusti u prodaju prvi model zvučnika koje će biti moguće kontrolisati putem Voice control-a.
 
Moći ćete da pojačavate i smanjujete jačinu zvučnika, ali isto tako i da menjate pesme, jednostavnom glasovnom naredbom preko Spotify aplikacije i Amazonove Alexa assistant aplikacije.
 
Sve što će biti potrebno jeste da, kažete samo:“ Alexa, prebaci na sledeću pesmu.“  I vaš lični asistent će to i uraditi za vas.
 
Zanimljivo, zar ne? 

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak