• Pažljivo biramo i brinemo o svežini proizvoda
  • Širok asortiman
  • Redovne cene kao u Maxi radnjama
  • Dostava u vremenskim okvirima od 2h

 Dvanaest metara pod morem

Hotel koji je deo podvodnog morskog pejzaža više zvuči kao scena iz nekog SF filma, nego kao projekat koji se zaista realizuje na ostrvu Katafanga, na Fidžiju. Ovaj ambicionzni poduhvat traje već 13 godina, a procenjuje se da će prvi gosti morati da sačekaju još 2 godine kako bi posetili prvo podvodno odmaralište na svetu.
 
 Posejdon (Poseidon Underwater Resort) će imati 24 apartmana, biblioteku, sportski i spa centar, bar, restoran i svečanu salu sa velelepnim pogledom na koralni breg i živopisnu lagunu. Planom je predviđena čak i crkva, to jest kapela za venčanja.
 
 Gostima ovog rizorta će biti na raspolaganju i četiri Triton podmornice. Zainteresovani će moći da nauče kako da upravljaju ovim vozilima i otisnu se u dubine Tihog okeana. Ove male, ali luksuzne podmornice, predviđene su za ukupno 3 putnika i mogu da zarone do 305 m dubine, što je sasvim dovoljno da se uđe u tamni svet okeana u kome žive brojne egzotične vrste.
 
 Posejdon je zamišljen kao mesto za neuobičajena porodična letovanja, ali i mesto poslovnih susreta i tim bildinga. 

  Kamenolom kao inspiracija

Kamenolom je prilično neobična lokacija za jedan hotel. Možda baš zato konstukcija Šimao Voderlend Interkontinentala (Shimao Wonderland Intercontinental) izaziva divljenje, ali i strahopoštovanje. Ovaj jedinstveni hotel se nalazi u Kini, na 35 km udaljenosti od Šangaja. Nesvakidašnji pejzaž i prirodne lepote nisu narušene izgradnjom ovog hotela. Na protiv, dizajn je upravo inspirisan kamenolomon, stenama i kaskadama okolnih brda.
 
Ovaj hotel sa pet zvezdica imaće 328 soba. Najveći broj deo smeštajnog kapaciteta biće ugrađen u stene koje se spuštaju u 90 metara duboku lagunu, dok će izvestan broj soba biti pod vodom. Takođe, predviđeno je da restorani i drugi prostori javne namene budu smešteni u podvodnom delu Šimao Voderlenda. Najavljena je i izgradnja sportsko rekreativnog centra u čijoj ponudi će biti i ekstremni sportovi, od bandži džampinga do ekstremnog aplinizma. 
 
 

 Savršen spoj prirode i arhitekture

Lofoten Opera Hotel je građevina izuzetno elegantne organske forme koja je u savršenom kontrastu sa brdovitim okruženjem severne Norveške, poznate po po svojoj veličanstvenoj prirodnih sa nekim od najlepših planina, glečera i fjordova na svetu. Sama lokacija ovog hotela je prosto spektakularna – južno i zapadno, Lofoten Opera se lagano spušta ka moru, dok je sa severne i severozapadne strane okružuju gorostasne planine.
 
Celokupan kompleks zauzima 11.000 kvadratnih metara i sastoji se od hotelskih i stambenih jedinica, uključujući i javne prostore, ako što su amfiteatar, spa centar, bazeni sa morskom vodom, i drugi slični sadržaji. Iako se nalazi u prilično zabačenom delu Evrope, veruje se da će svojom jedinstvenošću privući dovoljan broj turista.
 
Ovaj veličanstveni projekat potpisuje višestruko nagrađivani arhitektonski studio Snohetta, koji je poznat po otvorenom pristupu arhitekturi, dizajnu i uređenju prostora, ali i izuzetnom uvažavanju prirodnog okruženja koje igra značajnu ulogu u njihovom stvaralačkom procesu.
 
Otvaranje Šimao Voderlend Interkontinentala se očekuje početkom 2017. godine.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak

    Vaša korpa je prazna

    Potrebna Vam je inspiracija? Brza kupovina ili Promocije

    Idi u korpu