• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Vojvođanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Večera
  • Prilika: Gurmanski obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Zemičke punjene mesom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 2 kom. crnog luka
  • 1 kom. biberа
  • 1 kom. jaja
  • 1000 g brašna
  • 2 kom. belоg luka
  • 500 ml mleka
  • 5 g mešavine začina
  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 15 g soli
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 10 g šećera
  • 40 ml ulja
Zemičke punjene mesom
Priprema

U veću posudu umesite testo za zemičke od brašna, ulja, kvasca, soli, mleka i šećera. Ostavite ga da odstoji 60 minuta da se udvostruči. Za to vreme dinstajte crni i beli luk na malo ulja. Potom dodajte mleveno meso, začine i dinstajte 20 minuta na slaboj vatri. Fil ostavite da se ohladi, a testo premesite i napravite 16 jufkica. Svaku razvucite u tanji krug, na sredinu kruga stavite dve kašike fila, te prstima preklopite testo i oblikujte u kuglicu. Zemičke premažite žumancetom i pecite ih na 180 stepeni oko 30 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak