• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Godišnjica braka
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Torta sa kruškama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 2 kom. jaja
  • 800 g krušaka
  • 1 kom. limuna
  • 500 g maskarpone sira
  • 130 g maslaca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 150 g smđeg šećera
Torta sa kruškama
Priprema

Napravite testo od brašna, maslaca, soli, šećera i jednog jajeta. Meko testo stavite u frižider na 30 minuta. Za to vreme očišćene kruške kuvajte u vodi 15 minuta. Tri kruške ostavite za dekoraciju, a ostatak stavite u blender zajedno sa maskarpone sirom, maslacem, smeđim šećerom, sokom jednog limuna i jajima. Dobijeni fil takođe stavite u frižider da se dodatno ohladi. Testo pecite u okrugloj modli na 180 stepeni oko 20 minuta. Kada se ohladi, presecite koru poprečno na tri jednaka dela, a onda filujte kore pripremljenim kremom od krušaka i maskarponea. Tortu dekorišite ulupanom slatkom pavlakom. Na vrh torte pažljivo položite tri kruške i pospite ih pečenim listovima badema.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak