• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Tart sa šumskim voćem
Srednje
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • limuna
  • 390 g brašna
  • 260 g maslaca
  • so
  • 120 g šećera
  • 130 g šećera u prahu
  • 500 g šumskog voća
  • 10 kom. vanilin šećera
  • 1 kom. jaja
Tart sa šumskim voćem
Priprema

U veću posudu stavite brašno, maslac, šećer u prahu, rendanu limunovu koru, žumance, vanilin šećer i so. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj ćete peći tart. Od preostalog testa napravite trake širine 1 cm. Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. U šerpu stavite vodu, šumsko voće i šećer, te kuvajte na tihoj vatri oko pet-šest minuta (sve vreme mešajući), dok se šećer ne rastopi i ne pretvori u sirup. Tart nafilujte ohlađenim voćem u sirupu. Od traka testa napravite mrežu na tartu. Kolač pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Pre serviranja ukrasite tart šaćerom u prahu koji daje sjajan kontrast između zlatne kore i šumskog voća.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak