• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Evropska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Voćni dan
  • Sezonа: Leto,Jesеn

Pošalji ovaj recept

Tart sa šljivama
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 80 g badema
  • 390 g brašna
  • limuna
  • 260 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 10 kom. vanilin šećera
  • 500 g šljiva
  • so
  • 130 g šećera u prahu
  • 1 kom. jaja
Tart sa šljivama
Priprema

U veću posudu stavite brašno, maslac, šećer u prahu, rendanu limunovu koru, žumance, vanilin šećer i so. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj će se peći tart. Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. Oprane i prepolovljene šljive poređajte po testu, pospite ih seckanim bademima i šećerom. Tart sa šljivama pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak