• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Tart sa bademima i kruškama

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Leto,Jesеn

Pošalji ovaj recept

Tart sa bademima i kruškama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 6 Porcije +
  • 200 g brašna
  • 3 kom. jaja
  • 10 g gustina
  • 4 kom. kruške
  • 5 ml arome vanile
  • 30 ml meda
  • 200 g maslaca
  • 150 g mlevenih badema
  • so
  • 70 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
Tart sa bademima i kruškama
Priprema

U veću posudu stavite brašno, 70 g šećera, 120 g maslaca, so i jedno žumance. Rukama umesite prhko testo, uvijte ga u foliju i stavite u frižider na dva sata. Ohlađeno testo razvijte na debljinu od oko 0,5 cm, te isecite krug prečnika posude u kojoj će se peći tart. Modlu za tart premažite maslacem, potom u nju stavite testo i probodite ga viljuškom na nekoliko mesta. Oprane i prepolovljene šljive poređajte po testu, pospite ih seckanim bademima i šećerom. Tart sa šljivama pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Za fil je potrebno umutiti preostali maslac, šećer i med, pa dodati jaje, a zatim mlevene bademe, gustin i ekstrakt vanile. Isecite kruške i pripremite kašičicu meda razmućenu kašičicom vode za premazivanje krušaka. Fil sipajte preko testa, na fil položite isečene kruške, ukrasite listovima badema i tart pecite 45 minuta na 180 stepeni. Po želji, kolač pospite šećerom u prahu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak