• Pronalaženje prodavnice
Nazad

Štrudla sa suvim grožđem i brusnicama

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Vojvođanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Božićna trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Štrudla sa suvim grožđem i brusnicama
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 10 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • so
  • 50 ml mleka
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 150 g suvog grožđa
  • 150 g suvih brusnica
  • 100 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml ulja
Štrudla sa suvim grožđem i brusnicama
Priprema

U veću posudu sipajte brašno, kvasac potopljen u mleku, so, šećer, ulje i jaje, te umesite testo. Testo podelite na dva dela. Potom jednu polovinu testa oklagijom razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 0,5 cm. Pospite po njemu suvo grožđe i brusnice, uvijte u rolat i stavite u pleh. Postupak ponovite i sa drugom polovinom testa. Pripremljene štrudle ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko 60 minuta, a za to vreme one će se udvostručiti. Pre pečenja ih premažite žumancetom, te ih pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Pre serviranja štrudle pospite šećerom u prahu. Ovo je savršena poslastica za zimske praznične dane – uz kafu ili čaj.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak