• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Štrudla sa orasima i rogačem

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Vojvođanska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Štrudla sa orasima i rogačem
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 8 Porcije +
  • 1000 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • 50 ml mleka
  • so
  • 250 g mlevnog rogača
  • 350 g oraha
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 250 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml ulja
Štrudla sa orasima i rogačem
Priprema

U veću posudu stavite brašno, kvasac potopljen u mleku, so, pola količine šećera, ulje i jaje, te umesite testo. Potom ga oklagijom razvucite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 0,5 cm. Pospite po njemu mlevene orahe, rogač sa šećerom, uvijte u rolat i stavite u pleh kružnog oblika. Pripremljenu štrudlu ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 60 minuta, a za to vreme ona će se udvostručiti. Premažite je žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Pre serviranja štrudlu pospite šećerom u prahu.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak