• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Dan zaljubljenih
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Štrudla sa makom
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 1 kom. jaja
  • 200 ml jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 kom. limuna
  • 450 ml mleka
  • 300 g mlevnog maka
  • 50 g prezli
  • 250 g šećera
  • 1 kom. vanilin šećera
  • 15 kom. svežeg kvasca
  • 200 g maslaca
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 g so
Štrudla sa makom
Priprema

U veću činiju stavitete brašno i puter. Dodajte jaje i kvasac koji ste prethodno rastvorili u 150 ml mleka. Dodajte 50 g šećera i malo soli. Umesite testo rukama i podelite ga na tri dela, stavite na tanjir i pokrijte folijom. Ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Nakon toga razvijte testo u obliku pravougaonika debljine 4 mm. Pripremite fil od maka: pomešaje 300 ml mlakog mleka sa suvim grožđem i 200 g šećera. Kada mleko počne da ključa, dodajte mak, prezle, koru limuna i vanilin šećer. Kuvajte uz neprekidno mešanje. Fil podelite na tri dela, pa svaku koru premažite filom i uvijte u rolat. Kada uvijete sva tri rolata, izbockajte ih viljuškom odozgo i sa strane. Ostavite rolate da odstoje 15 minuta, potom ih premažite žumancetom, opet ostavite da odstoje još 15 minuta i ponovo premažite žumancetom. Nakon 10 minuta premažite štrudlu belancetom i ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena. Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite štrudlu pola sata. Kada se potpuno ohladi, možete je servirati. Uživajte u ovoj poslastici sa svojim najbližima! Prjatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak