• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Lako
Visok
Više od 30 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Glavno jelo
  • Kuhinja: Mediteranska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Ručak
  • Prilika: Letnji obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Školjke u belom vinu
Lako
Visok
Više od 30 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 3 kom. belоg luka
  • 1 kom. biberа
  • 400 ml belog vina
  • 200 g crnog luka
  • 1 kom. limuna
  • 150 g škampi
  • 50 ml maslinovog ulja
  • peršunovог lista
  • so
  • 800 g dagnji
Školjke u belom vinu
Priprema

Zatvorene školjke ostružite i dobro operite u hladnoj vodi. U dubljem tiganju propržite isečeni crni i beli luk na maslinovom ulju. Dodajte oprane kozice i školjke, te ih prelijte vinom. Kuvajte ih poklopljene šest-sedam minuta, povremeno potresajući tiganj, kako bi se školjke otvorile. Začinite ih solju, biberom i sokom jednog limuna. Pre služenja ukrasite školjke svežim peršunom. Napomena: školjke koje se nisu otvorile uklonite iz tiganja. Uz ovo tradicionalno mediteransko jelo možete poslužiti I kuvani krompir ili pastu skuvanu al dente. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak