• Pronalaženje prodavnice
Nazad

Domaći hleb od belog brašna

Lako
Nizak
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Hleb i peciva
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Užina
  • Prilika: Recept za svaki dan
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaći hleb od belog brašna
Lako
Nizak
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 5 g soli
  • 1500 g brašna
  • 10 g maslaca
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g šećera
Domaći hleb od belog brašna
Priprema

Brašno stavite u veću posudu, napravite malo udubljenje i u njega dodajte sveži kvasac, so i šećer. Umesite testo rukama na uobičajen način, dodajući pomalo vode. Kada dobijete srednje tvrdo testo, prekrijte posudu čistom krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Kad testo dvostruko naraste, napravite dve jufke i stavite ih u modle za pečenje prethodno premazane maslacem. Pecite hleb na 180 stepeni oko 40 minuta. Napomena: nemojte ga odmah vaditi iz modle, već tek kada se potpuno ohladi.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak