Dostava u vreme koje odabereš
Poruči do 21h za sledeće jutro
Donosimo teške artikle do tvojih vrata
Dodatni popusti za online kupovinu
Preskoči link
Maxi logoMaxi logo

Dobro došli

Moja stranica
0

Maxi Online novim kupcima poklanja 1000RSD na prvu online kupovinu u minimalnoj vrednosti od 6000RSD. Unesi kod TLXC1000 i ostvari popust! Promo kod se može iskoristiti za dostavu u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu do 28.4.2024

Maxi logoMaxi logo
  • Domaće zemičke
Domaće zemičke

Domaće zemičke

Lako
> 60 min
0/5
Nizak

Sastojci zaOsoba/e

10 porcije
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g soli
  • 10 g susama
  • 200 ml mleka
  • 1 kom. jaja
  • 600 g brašna
  • 10 g miso pasta
  • 1 kom. svežeg kvasca
  • 5 g soli
  • 10 g susama
  • 200 ml mleka
  • 1 kom. jaja
  • 600 g brašna
  • 10 g miso pasta

Započni pripremu

U mlaku vodu sipajte izmrvljen kvasac, šećer i pola kašike brašna, promešajte i ostavite da odstoji dok ne nadođe. Napravite udubljenje u 300 g brašna, pa sipajte nadošli kvasac, dobro izmešajte, dodajte jaje, rastopljen maslac, toplo mleko i so. Mešajte dok smesa ne postane ujednačena, a potom postepeno dodajte preostalo brašno. Testo dobro umesite, preručite u nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena da naraste. Izručite ga na dasku za mešenje, premesite još jednom, formirajte loptice, spljoštite ih, poprskajte vodom i pospite susamom. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite još 60 minuta da narastu. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta

Ocena

Još uvek nije ocenjen
Da li ste probali ovaj recept?
Recite nam koliko vam se dopalo
Srpska kuhinja
Klasik
Ostalo
Doručak
Sve sezone
Hleb i peciva