• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Srednje
Srednji
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Srpska kuhinja
  • Dijeta: Klasik
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Slavska trpeza
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Domaća baklava
Srednje
Srednji
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 12 Porcije +
  • 500 g kora za pitu
  • 1 kom. limuna
  • 250 g maslaca
  • 600 g oraha
  • 1500 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 10 kom. vanilin šećera
Domaća baklava
Priprema

Nauljite posudu za pečenje, te ređajte četiri kore jednu preko druge i svaku takođe nauljite. Potom pospite mlevene orahe, pa ponovite postupak sa četiri nauljene kore i orasima dok ne upotrebite sve kore i orahe. Ostavite jednu koru sa strane. Baklavu prelijte rastopljenim maslacem. Za sirup šećer, limunov sok i vodu kuvajte 20 minuta ili dok ne dobijete željenu gustinu. Pre pečenja baklavu isecite na rombove, pa je prekrijte preostalom korom. Pecite je na 180 stepeni oko 40 minuta. Vruću baklavu prelijte pripremljenim sirupom. Ovaj tradicionalan desert treba da odstoji minimum 12 sati na hladnom mestu pre serviranja uz kafu ili čaj.

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak