• Pronalaženje prodavnice
Nazad

Čokoladni kolač sa karamelom

Teško
Visok
Više od 60 min

Thank you for your rating[SR]

An error occurred[SR]

You have already rated this [SR]

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Internacionalna kuhinja
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Godišnjica braka
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Čokoladni kolač sa karamelom
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 12 Porcije +
  • 160 g brašna
  • 1 kom. jaja
  • 120 g crne čokolade
  • 30 g kakaa
  • 190 g maslaca
  • 30 g mlevenih badema
  • 60 ml slatke pavlake
  • 2 g soli
  • 350 g šećera
  • 2 ml arome vanile
Čokoladni kolač sa karamelom
Priprema

Pomešajte brašno, badem, kakao, 50 g šećera, malo soli, 120 putera i dodajte jedno umućeno jaje. Potom dodajte vanilu i dve kašike hladne vode, pa sve umesite. Testo umotajte u foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Potom ga izvadite, istanjite oklagijom ili pivskom flašom i stavite ga u pleh. Ostavite testo da odstoji još pola sata u frižideru, zatim preko njega stavite papir za pečenje i pecite pola sata na 180 stepeni. Ostavite koru da se hladi. Pomešajte šećer i vodu, stavite na ringlu na umerenoj temperaturi i protresite povremeno šerpu kako bi se lepo karamelizovalo. Kada šećer dobije željenu boju, dodajte slatku pavlaku i kuvajte još dva minuta. Sklonite sa vatre, dodajte malo soli, pomešajte sve sa slatkom pavlakom i sipajte smesu preko kore. Pomešajte čokoladu i slatku pavlaku i istopite u mikrotalasnoj. Time prelijte kolač, a kada se ohladi, servirajte. Prijatno!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak