• Pronalaženje prodavnice
  • Izbor jezika
    SR
    • CP
Nazad

Teško
Visok
Više od 60 min

Hvala na oceni

An error occurred[SR]

Već ste ocenili ovaj recept

  • Jela: Desert
  • Kuhinja: Daleki istok
  • Dijeta: Vegetarijanski
  • Jelo: Dezert
  • Prilika: Vikend obrok
  • Sezonа: Sve sezone

Pošalji ovaj recept

Baklava sa pistaćima
Teško
Visok
Više od 60 min

Molimo popunite sva obavezna polja da biste nastavili (*)

Sastojci

- 4 Porcije +
  • 4 kom. jaja
  • 125 g margarina
  • 500 g kora za pitu
  • 100 ml mleka
  • 50 g griza
  • 50 ml limunovog soka
  • 200 g pistaća
  • 300 g šećera
Baklava sa pistaćima
Priprema

Umutite četiri jaja sa sedam ravnih kašika šećera. Dodajte sedam kašika griza, 125 g margarina i 1 dl mleka, pa nastavite sa mućenjem. Pospite 200 g mlevenih pistaća i nastavite da mutite. Na nauljen pleh stavite prvu koru, premažite je uljem i preko nje stavite drugu. I nju premažite uljem, pa stavite sloj fila. Ponavljajte postupak sve dok imate sastojke. Na kraju premažite uljem, Isecite baklavu po želji i peite na 200 stepeni dok ne porumeni, Skuvajte sirup od tri i po šolje šećera, četiri šolje vode i soka od limuna. Vrućim sirupom prelijte baklavu i uživajte!

Dodaj u spisak za kupovinu
Izgleda da još nemate spisak za kupovinu. Kliknite na dugme ispod da biste kreirali novu.
Ovaj proizvod je već uključen u ovaj spisak
Proizvod dodat u spisak