Here is Product Details Sticky Short Info
Dr Oetker
Zacin Pikant fix-kiseli Dr.Oetker 100g
Ovaj proizvod više nije u ponudi
Zacin Pikant fix-kiseli Dr.Oetker 100g
Informacije o proizvodu
Sastojci
kuhinjska so, sredstva za konzervisanje (benzoeva kiselina (E210), natrijum-benzoat (E211), kalijum-METABISULFIT (E224)), seme SLAČICE, mirođija, koriander, crni biber, lovorov list.
Sastojci
kuhinjska so, sredstva za konzervisanje (benzoeva kiselina (E210), natrijum-benzoat (E211), kalijum-METABISULFIT (E224)), seme SLAČICE, mirođija, koriander, crni biber, lovorov list.
Dobavljač
DR OETKER DOO
Dobavljač
DR OETKER DOO
Zemlja porekla
Mađarska
Zemlja porekla
Mađarska
Uslovi čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu na sobnoj temperaturi
Uslovi čuvanja
Čuvati na suvom i tamnom mestu na sobnoj temperaturi
Priprema / Uputstvo za upotrebu
Priprema:
1. Očišćeno povrće (krastavce, zeleni paradajz, luk, paprike, kupus, pečurke i sl.) poslagati u oprane i suve tegle.
2. Pomešajte sadržaj kesice sa 1,75 l vode, 0,3 l sirćeta (8%) i 150 g šećera. Potom stavite da se kuva.
3. Kad smesa provri, kuvajte još 3-5 minuta uz neprestano mešanje.
4. U gotovu tečnost po želji dodati još sirćeta, šećera ili veštačkog zaslađivača.
5. Pripremljene tegle sa povrćem naliti sve do vrha vrućom tečnošću i dobro zatvoriti poklopcem.
Zatvorene tegle nije potrebno pasterizovati!
6. Nakon hlađenja tegle držati na hladnom (do 15°C) i tamnom mestu.
Od jedne kesice Pikant Fix-a možete pripremiti oko 2,3 l tečnosti. Gotova tečnost je dovoljna za 6 - 7 tegli (0,7 l) povrća (1 - 4 kg povrća, u zavisnosti od njegove veličine).
Priprema / Uputstvo za upotrebu
Priprema:
1. Očišćeno povrće (krastavce, zeleni paradajz, luk, paprike, kupus, pečurke i sl.) poslagati u oprane i suve tegle.
2. Pomešajte sadržaj kesice sa 1,75 l vode, 0,3 l sirćeta (8%) i 150 g šećera. Potom stavite da se kuva.
3. Kad smesa provri, kuvajte još 3-5 minuta uz neprestano mešanje.
4. U gotovu tečnost po želji dodati još sirćeta, šećera ili veštačkog zaslađivača.
5. Pripremljene tegle sa povrćem naliti sve do vrha vrućom tečnošću i dobro zatvoriti poklopcem.
Zatvorene tegle nije potrebno pasterizovati!
6. Nakon hlađenja tegle držati na hladnom (do 15°C) i tamnom mestu.
Od jedne kesice Pikant Fix-a možete pripremiti oko 2,3 l tečnosti. Gotova tečnost je dovoljna za 6 - 7 tegli (0,7 l) povrća (1 - 4 kg povrća, u zavisnosti od njegove veličine).
Naziv proizvoda prema pravilniku o kvalitetu
Pikant fix-kiseli Dr.Oetker 100g
Naziv proizvoda prema pravilniku o kvalitetu
Pikant fix-kiseli Dr.Oetker 100g