Tart od bundeve i meda

Namirnice:

250 grama brašna,

100 grama putera,

50 grama šećera,

 jedna kašika ruma,

kašika vode i jedno jaje.

Za fil:

 400 grama bundeve,

 četiri decilitra mleka,

četiri jajeta,

100 grama šećera,

200 grama krem sira

 100 grama meda.

 

Način pripreme jela:

1.               U multipraktik ubaciti brašno, puter, šećer, rum jaja i vodu.

2.               Dobro umesiti dok ne postane kompaktna masa. Ostaviti testo da odstoji 15 minuta u frižideru.

3.               U šerpi skuvati bundevu sa mlekom i medom. Kuvati 10 minuta dok bundeva ne smekša. Umutiti jaja i šećer dok smesa ne postane svetle boje. Kasnije dodati krem sir i pomešati špatulom.

4.               Kada se skuvala bundeva, procediti je i umešati sa već pripremljenim filom.

5.               Koru razvući i staviti u kalup. Izbockati je viljuškom da ne bi previše narasla i  peći je na 180 stepeni 15 minuta.

6.               Zatim naliti fil i nastaviti sa pečenjem narednih 20 minuta.