Svinjski kare sa čajnom kobasicom

Namirnice za 4 osobe:

svinjski kare - 700g

rum crni - 1dl

nana - 1 veza

pomorandža - 3 komada

pirinač - 200g

čajna kobasica  - 150g

ljuta papričica halapenjo - 1 komad

korijander - 1 veza

limeta - 2 komada

pasulj crveni - 2 konzerve

so, biber

Ulje - 50 ml

Način pripreme:

  1.        Svinjski kare očistiti od žilica i udubiti nožem. Kroz prorez ubaciti ČAJNU kobasicu.
  2.        Staviti manju šerpu da bi smo skuvali pirinač.
  3.        Iscediti pomorandžu, zatim limetu, staviti malo seckanog korijandera i ljutu papričicu u dublju posudu. Sve dobro promešati.
  4.        Svinjski kare iseći na kriške debljine jednog prsta i lagano grilovati u tiganju 3-4 minuta sa svake strane. Kada je meso ispečeno, preliti nadevom iz činije i krčkati još par minuta.
  5.        Pirinač sjediniti sa pasuljem, iseći peršun i sve pomešati.

       6.        U tanjir prvo servirati pirinač sa pasuljem, zatim meso i ostatak sosa preliti preko mesa i pirinča. Dekorisati rendanom korom pomorandže i          korijanderom.