Ramstek u kukuruzu

- 400 g ramsteka
- 1 glavica crvenog luka
- 1 kašika paradajz pirea ili kuvanog paradajza
- 2 češnja belog luka
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 paprika - 1 čili papričica
- 2 krompira
- 2 dl mleka
- malo maka
- 20 g putera
- 1 kašika balsamovog sirćeta
- maslinovo ulje
- vorčester sos
- šećer
- so

Iseći ramstek na stekove, umarinirati u beli luk i maslinovo ulje i ostaviti da odstoji. Na maslinovom ulju propržiti crveni luk sečen na rebarca, kukuruz, zatim papriku i beli luk. Nakon 2-3 minuta dodati šećer i čili papriku. Ubaciti paradajz pelat ili pire od paradajza. Krčkati još koji minut i dodati aćeto. Кuvati dok ne ostane pola od ukupne tečnosti. Skuvati krompir i napraviti pire s mlekom, puterom makom. Posoliti i ostaviti da se malo stegne. Staviti u kalup ili šolju i servirati. Ramstek peći po sopstvenom ukusu. Servirati pire, zatim sos i ramstek.