Punjeni domaći hleb

Punjeni domaći hleb dinstanom junetinom

Namirnice:

belo brašno t 500 500g

kvasac 1 kesica

susam 1 kesica

kim 1 kašičica

beli luk 2 čena

crni luk 3 glavice

juneći vrat ili plećka 500g

slanina 200g

slatko od višanja 2 kašike

crveno vino 2 dl

ulje 2 kašike

Način pripreme:

1. Sipati brašno u dublju posudu i promešati sa solju, susamom i kimom. Napraviti potkvasu od tople vode, šećera i kvasca. Umesiti testo i ostaviti da odstoji 1 sat, i povremeno premesiti.

2. Crni luk iseckati na rebarca i propržiti na malo ulja. Dodati sitno seckanu junetinu i slaninu. Dinstati sve zajedno 40 minuta. Dodati malo slatkog od višanja i crveno vino.

3. Na samom kraju kada je meso smekšalo nakon 1 sata kuvanja, dodati so ,biber i seckani peršun. Kuvati još 4-5 minuta i skloniti sa vatre.

4. Dok se gulaš kuvao razvući testo za hleb po celoj površini pleha i peći na 200 stepeni 45 minuta.

5. Iseći gornji deo hleba i sipati junetinu sa saftom, poklopiti i ostaviti da se dobro natopi hleb. Služiti uz sir.