Pileći medaljoni

Pileći medaljoni na salati od cvekle preliveni dresingom od crvenog luka

Namirnice:

Pileći file 400g

Suva šljiva 50g

Pančeta 100g

Cvekla 100g

Šargarepa 100g

Bela rotkva 50g

Orah 50g

Za dresing:

Crveni luk 1 glavica

Kapar 1 kašičica

Beli luk

Peršun 1 veza

Majonez 1 kašika

 

 

Način pripreme:

1. Pileće grudi očistiti od žilica i iseći na dva dela po dužini. Poređati pančetu na radnu površinu, staviti preko piletinu i na kraju dodati suve šljive ređajući ih uz piletinu. Urolovati slaninu preko piletine i iseći na komade.

2. Grilovati piletinu 10 minuta. Dok se meso prži napraviti salatu od šargarepe, cvekle, bele rotkve. Povrće seckati na duge tračice i dodati im malo oraha.

3. Napraviti dresing od sitno seckanog crvenog luka, kapra, peršuna i belog luka. Dodati malo majoneza i sve dobro pomešati.

4. Servirati salatu na tanjir, zatim dodati dresing i poređati medaljone preko salate.